Alternativ julegrantenning

Søndag 29. november er det første søndag i advent - men årets tenning av julegrana på torget blir annerledes enn tidligere år. Følg med her søndag kl 17.00!

Julegrana på Torget tennes første søndag i advent, men fellesarrangementet utgår. Som følge av situasjonen knyttet til korona, er det ikke anledning til å samle mange mennesker på Torget, men julegrana vil lyse gjennom hele søndagen og lyset fra treet vil spre seg i takt med at mørket senker seg.

I Frogn kommunes digitale kanaler,  Facebook og hjemmeside, deles en førjulshilsen som blir tilgjengelig fra kl 17.00 denne søndagen.

Velkommen til en annerledes julegrantenning. 

 

Tradisjonen tro blir det nissedans, julesang, utdeling av årets kulturstipend og en grønn, glitrende julegran på Drøbak torg. 

Medvirkende er dansere fra Studio Dynamica, Vilja Walberg Nordsæter synger Maria Menas “Home for Christmas» akkompagnert av Monica Bang fra Frogn kulturskole

Årets kulturstipend går til Linn Straumfors.

Juryens begrunnelse:

Juryen har i år tildelt stipendet til en ung utøver som tidlig utviklet særlig interesse for dans og fort ble en del av det lokale dansemiljøet ved Studio Dynamica her i Frogn. Vår kandidat har nå blitt 18 år og har allerede deltatt på kurs i regi av Nasjonalballetten og Kunsthøgskolen i Oslo der formålet er å utvikle en ny generasjon dansere.  Etter audition kom hun også gjennom nåløyet for deltakelse 

i «På tå hev» ved Den Norske Opera & Ballett, der ungdommer som viser et høyt engasjement og eksepsjonelt talent innenfor dans kan videreutvikle sine kreative, tekniske og utøvende ferdigheter.

Kandidaten er nå elev ved Spin Off som er et forstudium for de som forbereder seg på utdanning som danser, koreograf eller pedagog.

Årets mottaker av kulturstipendet jobber hardt for å realisere sin drøm om en fremtidig karriere innen dansen.

Kulturstipendet er på 10 000 kroner og et lite bidrag på denne veien – og vi gleder oss til å følge mottakeren av stipendet i tiden fremover.