Stolpejakt for alle 2021

Velkommen til nytt år med gratis Stolpejakt i Frogn for alle. Dette er en fin måte å oppdage nye steder i kommunen din på. Stolpejakt er dessuten en godt egnet mosjonsform mens vi venter på vaksiner og gjenåpning av samfunnet. Planlagt oppstart fra lørdag 8. mai 2021.

Drøbak Frogn Idrettslag tilbyr i samarbeid med Frogn kommune, Verneforeningen gamle Drøbak og Frogn historielag, stolpejakt til befolkningen for fjerde år på rad. Sesongen 2020 med over 70 stolper i Drøbak, på Knardal og på Oscarsborg ble en kjempesuksess med over 5600 deltagere. Deltagelse er gratis og et utmerket folkehelsetilbud.

Også i år vil tilbudet bli utvidet ytterligere med til sammen 6 kart hvor vi vil ha plassert ut over 100 stolper. Det vil i år være stolper både i Drøbak sentrum nord, Drøbak sentrum syd, Heer, Søndre Knardal, Sogsti og Kaholmene. I tillegg vil våre nærområder i Nordre Follo, Nesodden og Ås bli med i samme opplegg med tilbud om stolper fra i år! 

 Tilbudet egner seg for alle aldre og vi har hatt med utøvere fra 1 til godt over 80 år i de fire årene vi har holdt på. Mange av stolpene har tilknyttet en historie fra tidligere tider knyttet til stedet man står på. Stolpejakten.no er nasjonalt og trekker stolpeturister fra hele landet. Er man ivrig kan man også dra til andre områder og finne flere stolper. Stolpene skal stå ute fra mai og frem til november.  

Hver stolpe er ca en meter høy og har nummer, bokstavkode og en QR-kode for deg som vil bruke smarttelefon til å registrere stolpene. For vanskelighetsgradene på stolpene gjelder:

GRØNN – veldig enkel, kan nåes med sykkel og rullestol

BLÅ – enkel 

RØD – medium 

SVART – vanskelig 

Man laster ned en egen app: «Stolpejakten» og bruker den til å scanne stolper du besøker. «Stolpejakten»-app’en lastes ned gratis fra AppStore eller Google Play til din smarttelefon. I appen finner du kart, skanner mm. 

Alternativt kan man notere bokstavkodene på stolpene og registrerer disse på www.stolpejakten.no

For mer informasjon: se DFIs sider  (om stolpejakt) eller www.stolpejakten.no

I tillegg til i appen, er papirkart også tilgjengelig for utskrift eller for utdeling på Turistkontoret og mange andre steder når dette er tilrådelig ihh til smittevernreglene. Her ser du tre eksempler på kartene: 

PosterDrøbakNord.pdf

PosterKnardal.pdf

PosterOscarsborg.pdf

Lykke til med stolpejakten!